آرمان شهر؛ صنعت سینما یکی از مهمترین ابزاری است که میتواند فرهنگ یک جامعه را تحتالشعاع قرار دهد.
گذشته از اینکه بسیاری از فیلمهای سینمایی تنها منابع مالی را مصرف کرده و درصدداند تا چند نفر را بهعنوان ستارههای سینمایی معرفی کنند و از تبلیغاتی که توسط آنها صورت میگیرد درآمدزایی نمایند؛ هستند فیلمهای فاخری که به سبب ارتقا فرهنگ یا افزایش آگاهی در یک جامعه ساخته میشوند تا با روایت صحیح و مستند تاریخی یا اجتماعی بتوانند گامی در این راستا بردارند.
از سوی دیگر سینما نیز محلی است که مردم با خیالی آسوده و با میل قلبی خود تصمیم میگیرند تا ساعتی از روز خود را صرف تماشای یک فیلم نمایند اما متأسفانه بسیاری از سینماها از استاندارد کافی برخوردار نبوده و همین امر سبب کاهش حضور مردم در این سالنهای بزرگ پخش فیلم میشود.
وجود یک سینما حتی با کمترین استاندارهای لازم نیز مغتنم شمرده میشود زیرا حداقل فضایی برای مخاطبین خود که راغب هستند زمانی را در کنار خانواده و دور از چهاردیواریهای محل زندگیشان بگذرانند ایجاد میکند اما نبود سینما در اطراف محل زندگی افراد یک معضلی است که نمیتوان بهسادگی از آن عبور کرد.
استان قزوین با داشتن مساحتی به وسعت ۱۵٬۵۴۹ کیلومترمربع و وجود ۶ شهرستان در قلب خود تنها دو سینمای فعال در مرکز شهر قزوین دارد که قطعاً این دو سینما پاسخگوی نیاز مردم نیستند.
علی هوشمند رئیس حوزه هنری استان قزوین در گفتوگو با خبرنگار فارس در قزوین، با اشاره به اینکه امروزه تماشای فیلم در سینماها با اقبال گستردهای مواجه نمیشود، میافزاید: متأسفانه صندلیهای خراب موجود در سینماها و همچنین معضل جای پارک خودرو دو مشکلی است که سبب شده تا علاقه مردم نسبت به حضور در سینماها کمرنگ شود.
هوشمند تصریح میکند: ما تلاش خود را به کار میبندیم تا محیطی آسوده را برای مخاطبان خود فراهم کنیم که به همین سبب در چند ماه گذشته صندلیها را به تعمیر کردیم.
رئیس حوزه هنری استان قزوین میگوید: وجود دو سینما در سطح استان قزوین اصلاً کافی به نظر نمیرسد بلکه این دو سینما حتی نمیتوانند پاسخگوی نیاز مردم شهر قزوین باشند به همین سبب برنامهریزیهایی شده است تا هر چه زودتر کلنگ ساخت یک پردیس سینمایی به زمین بخورد.
وی اظهار میکند: زمینی به مساحت هزار و ۸۸۰ متر در منطقه پونک و در فضای سبزی که در تقاطع بلوار نخبگان قرار دارد برای ساخت یک پردیس سینمایی در قزوین در نظر گرفتهشده است.
هوشمند بیان میکند: فرآیند واگذاری زمین بسیار طولانی شده و حتی اگر در نزدیکترین زمان ممکن این زمین واگذار شود نیز برای مراحل ساختوساز آن با دشواریهای بزرگی روبرو خواهیم بود.
رئیس حوزه هنری استان قزوین عنوان میکند: ساخت این پردیس سینمایی بهشرط آنکه زمین آن در اسرع وقت واگذار، از طریق ارگانها حمایتشده و منابع مالی تزریق شود حداقل بین دو تا ۳ سال به طول میانجامد.

استقبال مردمی از سینماها نسبت به سال گذشته ۳۵ درصد کاهش داشته است
اسکندر نادری پور مدیر سینما بهمن استان قزوین نیز در گفتوگو با خبرنگار فارس در قزوین اظهار میکند: به دلیل تورم موجود در جامعه در سهماهه نخست سال نسبت به سهماهه ابتدایی سال گذشته با ریزش ۳۵درصدی مخاطبان مواجه شدهایم.
وی با اشاره به سلیقه مردم در سبک یک فیلم سینمایی میافزاید: مردم قزوین بیشتر برای تماشای فیلمهای طنز به سینما قدم میگذارند اما فیلمهایی که خاص و قوی باشند نیز مخاطبان زیادی دارند.
نادری پور با اشاره به اینکه تاکنون قیمت بلیتهای سینما هرساله افزایش حداقلی داشته بیان میکند: در سال جاری نیز قیمت بلیتها ۲ هزار تومان افزایش داشته است درحالیکه اگر میخواستیم به شرایط تورم موجود در جامعه نگاه کنیم باید حداقل هر بلیت را ۵ هزار تومان گران میکردیم.
عمر سینماهای تک سالن به سر آمده است
مدیر سینما بهمن استان قزوین تصریح میکند: وجود تنها دو سینما در قزوین بههیچعنوان پاسخگوی نیاز مردم نیست و قطع بهیقین ما نیازمند ساخت یک پردیس سینمایی در قزوین هستیم.
وی خاطرنشان میکند: مردمی که به سینما میآیند باید از امکانات کافی نیز برخوردار باشند حالآنکه سینما بهمن تنها یک درب ورودی و خروجی واحد داشته، نمازخانه ندارد و چون فضایی بسیار کوچک در اختیار ما است نمیتوانیم برای رفاه حال مردم یک مهدکودک کوچک در کنار سینما داشته باشیم تا والدین با خیالی آسوده به تماشای فیلم بپردازند.
نادی پور بیان میکند: نبود فضای مناسب برای جای پارک خودرو نیز از دیگر مشکلاتی است که مردم برای تماشای یک فیلم در سینماهای قزوین با آن مواجه هستند.
مدیر سینما بهمن استان قزوین عنوان میکند: وجود یک پردیس سینمایی در قزوین میتواند علاوه بر رفع مشکلات موجود، در ارتقاء فرهنگ و هنر شهر کمککننده باشد.
مدیران فرهنگی در خواب غفلت هستند
وی با اشاره به اینکه در شهرستانهای قزوین سینمایی وجود ندارد میافزاید: تاکنون بارها در الوند، تاکستان و دیگر شهرستانهای قزوین جلسه گذاشتیم تا حداقل در هر شهرستان یک سینما داشته باشیم اما متأسفانه با عدم همکاری و بعضاً سنگاندازی مدیران مواجه شدهایم.
نادری پور اظهار میکند: تاکنون هیچ درخواستی از سوی مسؤولان فرهنگی شهرستانها مبنی برساخت یک سینما در شهرستان خود نداشتهایم.
رئیس سینما بهمن استان قزوین با اشاره به اینکه برخی با سنگاندازی مانع شکلگیری اتفاقات فرهنگی در شهرستانها میشوند، تصریح میکند: بهتر است مردم از طریق نخبگان خود، حرفشان را به گوش مسؤولان و مدیران ارشد برسانند.
پردیس سینمایی مهمترین رویداد فرهنگی شهر خواهد بود
وی میافزاید: ما در حال حاضر سالنی استاندارد برای نمایش تئاتر در استان نداریم اما با ساخت این پردیس سینمایی میتوانیم امیدوار باشیم که یک سالن مجزا برای نمایش تئاتر در اختیارداریم.

واگذاری زمین پردیس سینمایی قزوین، ۹۸ درصد از مسیر خود را طی کرده است
عبدالمحمد زاهدی استاندار قزوین نیز در گفتوگو با خبرنگار فارس میگوید: پردیس سینمایی ارشاد جزو پروژهای ملی به شمار میرود و وزارت ارشاد نیز مسؤولیت آن را بر عهده دارد این در حالی است که ما پیشنهاد کردهایم تا این پروژه به بخش خصوصی یا شهرداری واگذار شود چراکه در این صورت میتوانیم از محل منابع دولتی برای ساخت پردیس کمک نماییم.
زاهدی عنوان میکند: مشکل مجتمع فرهنگی پردیس سینمایی که به حوزه هنری مرتبط میشود هنوز به صورت کامل حل نشده زیرا زمین مورد نظر نیز هنوز واگذار نشده است.
وی با اشاره به اینکه این پردیس در نهایت ساخته میشود و جای نگرانی وجود ندارد، اظهار میکند: در صورتی که مشکل واگذاری زمین حل شود مراحل ساخت آن انجام میگیرد.
استاندار قزوین عنوان میکند: برای رفع مشکل واگذاری زمین نیز مسؤولان امر باید پیگیریهای اداری را از طریق سازمان ملی زمین و مسکن انجام دهند.
ساخت سینما در شهرستانهای قزوین تا سال آینده
حجتالاسلام سید مهدی حسینی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین نیز در گفتوگو با خبرنگار فارس میگوید: طی پیگیریهای انجامشده توسط اداره کل ارشاد قزوین شهرستانهای آبیک، بوئینزهرا، تاکستان، زیباشهر و الوند تا سال آینده سالن سینمایی خواهند داشت.
وی میافزاید: مسؤولان و مردم به جد از ما درخواست دارند تا در شهرستانهای قزوین سالنهای سینمایی را احداث کنیم به همین سبب ما این قول را به مردم میدهیم که تلاش خود را به کاربندیم تا سال آینده در شهرستانهای استان قزوین سینما داشته باشیم.
حسینی با اشاره به اینکه مشکل اصلی موجود در حوزه سینماها در استان، نبود زیرساخت مناسب است عنوان میکند: در استانهای دیگر وقتی مجتمع فرهنگی ساخته میشد، از وجود یک مشاور فرهنگی بهره میبردند و حداقل یک طبقه را برای سالن سینمایی اختصاص میدادند حالآنکه متأسفانه این مسئله در قزوین دیده نشده و هیچیک از مجتمعات تجاری استان حتی یک طبقه را برای ساخت سالن سینمایی اختصاص ندادهاند.

وی ادامه میدهد: سینماهای استان قدیمی هستند و مدیران سینماهای استان با چنگ و دندان این بناهای قدیمی را حفظ کردهاند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان میکند: زبان هنر در جهان بهعنوان مؤثرترین زبان خوانده میشود و میتواند در ارتقاء فرهنگ یک جامعه کمککننده باشد.
به گزارش خبرگزاری فارس در صورت ساختهشدن سینما در شهرستانهای قزوین شاهد بار ترافیکی کمتر در شهر و افزایش نشاط و شادابی در شهرستانها خواهیم بود.
به گزارش خبرگزاری فارس، امید است با کلید خوردن پروژه ساخت پردیس سینمایی قزوین شاهد فیلمها و تئاترهای ارزشی و شاخصی باشیم که واقعاً فرهنگ ما را اعتلا بخشند نه اینکه روزی پس از صرف هزینههای مادی و معنوی فراوان شاهد ابتذال در فیلمهای روی پرده سینمایی و یا صحنههای تئاتر باشیم.
منبع: فارس
پایان نوشتار///